محققان چینی اخیرا در یک مطالعه ادعا کردهاند که ویروس کووید-19 در تابستان 2019 در شمال مرکزی هند و پاکستان شیوع پیدا کرده است و مرکز شیوع آن شهر ووهان نبوده است و این در حالی است که اولین مورد مبتلا به بیماری کووید-19 دسامبر سال گذشته در شهر ووهان گزارش شد.
با هربار تکثیر ویروس، تغییرات اندکی در ساختار ویروس رخ میدهد و جهش می یابد. محققان استدلال کردند که ویروس اصلی را میتوان با سویهای که کمترین جهش را دارد پیگیری کرد. در این مطالعه محققان روش جستجوی حداقل میزان جهش یافتگی با استفاده از توالیهای کل ژنوم کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 را مورد بررسی قرار داده و از آن استفاده کردند. گفته میشود که حداقل سویه جهش یافته ویروس، همان ویروس اصلی است.
دانشمندان با انجام این بررسی ادعا کردند که بر اساس باور آنها 8 کشور بنگلادش، ایالات متحده آمریکا، یونان، استرالیا، هند، ایتالیا، جمهوری چک، روسیه یا صربستان منشأ شیوع بیماری کووید-19 هستند. چینیها با بیان این یافتهها این احتمال را که ووهان شهری بوده که بیماری کووید-19 از آنجا پدیده آمده را از بین بردند.
بنابر یافتههای این مقاله: اطلاعات جغرافیایی حداقل جهش یافته و تنوع سویه ویروس نشان میدهد که شبه قاره هند ممکن است مکانی باشد که در آن اولین انتقال کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 از انسان به انسان رخ داده است و رخ دادن این انتقال 3 تا 4 ماه قبل از شیوع این بیماری در ووهان چین بوده است.
در این مطالعه همچنین آمده است که جهش ویروس در هند و بنگلادش کم است و از آنجا که آنها کشورهای همسایه هستند این احتمال وجود دارد که اولین مورد مبتلا به بیماری در آنجا وجود داشته است.
علاوه بر این، در این مقاله گفته شده که شیوع ویروس در ژوئیه یا اوت 2019 پس از آن که شمال مرکزی هند و پاکستان دومین موج گرمای طولانی ثبت شده را تجربه کردند (که این موضوع منجر به بحران آب شد) رخ داد.
بنابر گفتههای مقاله: کمبود آب باعث شد حیوانات وحشی مانند میمونها درگیر جنگ مرگبار بر سر آب بین یکدیگر شوند و مطمئناً این موضوع احتمال تعاملات انسان و حیوانات وحشی را افزایش میداد. ما حدس زدیم که انتقال کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 [از حیوان به انسان] ممکن است با این موج گرما غیرمعمول مرتبط باشد.