مجله پربازدیدها


دماسنج و ترانسمیتر دما از جمله ابزارهای پرکاربرد در صنایع مختلف هستند. این دو ابزار بسیار شبیه به یکدیگر هستند، اما تفاوت هایی نیز وجود دارد که آنها را متمایز می کند. به همین منظور می خواهیم ویژگی های این دو ابزار صنعتی را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم آنها را بهتر درک کنیم. بنابراین برای این منظور تا انتها با ما همراه باشید.

دماسنج چیست؟

دماسنج آنالوگ یا دماسنج یک دستگاه صنعتی کوچک است که به عنوان سنسور دما، دماسنج و دماسنج شناخته می شود. ظاهر این دستگاه شبیه به ساعت است اما برای اندازه گیری دما در مناطق صنعتی استفاده می شود. با این حال، این دستگاه ساده و کوچک می تواند دما را در مقیاس های مختلف نمایش دهد.

ساختار 1

انواع اندازه گیری دما

دو نوع مختلف دماسنج وجود دارد که از نظر ظاهری متفاوت هستند: دماسنج های دستی و دماسنج های دیجیتال. یک متر دیجیتال دمای سیستم را به صورت دیجیتالی نمایش می دهد، اما در یک متر دستی می توانید با قرار دادن دست خود در درجه مشخصی از دمای سیستم مطلع شوید.

آیا شما یک سنسور دما هستید؟

ابزار دیگری که برای اندازه گیری دما در محیط های صنعتی استفاده می شود، ترانسمیتر دما است. این ابزار کوچک و اندازه ای مانند دماسنج است. از یک سنسور دما و یک فرستنده تشکیل شده است. سنسور دمای داخلی، دمای موجود را اندازه گیری می کند. و بالعکس فرستنده نیز سیگنال را تقویت کرده و به آن ارسال می کند سیستم مانیتورینگ یا اتاق کنترل

فرد جوان

انواع ترانسمیترهای دما

فرستنده دما همانند گیج دما دارای انواع مختلفی می باشد و به سه دسته تقسیم می شود که انواع زیر عبارتند از:

انتقال حرارت سر پایه

همانطور که از نام آن پیداست، فرستنده هد مانت در بالای دستگاه برای اندازه گیری دمای فعلی نصب می شود و معمولاً در بالای سنسور قرار می گیرد. از آنجایی که اندازه گیری این مدل از فرستنده آسان است، معمولا برای سیستم های مختلف استفاده می شود.

فرستنده دمای ریلی

نوع دوم ترانسمیتر دما به نام Rail mount شناخته می شود، این ابزار برای استفاده روی ریل و داخل پنل نصب می شود. این محصول در تولید محصولاتی مانند دستکش نایلونی کاربرد دارد.

فرستنده دما قابل نصب

فرستنده دمای میدان یکی از بهترین انواع فرستنده است زیرا دستگاه قوی و بادوام است و از فولاد ضد زنگ ساخته شده است. قسمت بیرونی این فرستنده دارای نشانگر چند انتخابی است که می توان از آن برای مشاهده گزارش های دمای سیستم استفاده کرد.

تفاوت بین نشانگر دما و فرستنده دما

با توجه به توضیحات ذکر شده در قسمت های بالا متوجه شده اید که بین این دو ابزار تفاوت هایی وجود دارد. تفاوت اصلی بین گیج دما و فرستنده دما را می توان در موارد زیر در نظر گرفت:

کاربرد

دماسنج با کمک سیگنال های الکتریکی دما را اندازه گیری می کند و دمای فعلی را روی صفحه نمایش خود نمایش می دهد، اما فرستنده دما به گونه ای است که دمای بدست آمده از سیستم را از طریق قسمت های مختلف خود به مانیتورها و اتاق منتقل می کند. و استفاده از آن در فضا اهمیت بیشتری دارد. به عبارت دیگر، همچنین می توان گفت که سنسور دما دمای موجود را تشخیص و اندازه گیری می کند، اما فرستنده دمای فیزیکی به دست آمده را به سیگنال هایی تبدیل می کند که قابل ثبت، نگهداری و کنترل هستند.

امکان سنجی پروژه

یکی از ویژگی های بسیار مهم ترانسمیتر دما نسبت به اندازه گیری دما این است که فرستنده قابل برنامه ریزی است و می توان آن را با توجه به برنامه و شرایط تنظیم کرد تا دما از حد معینی تجاوز نکند. اما در دماسنج چنین امکانی وجود ندارد، این ابزار فقط می تواند دما را نمایش دهد.

تاسیسات صنعتی که از دماسنج و ترانسمیتر دما استفاده می کنند

دماسنج و فرستنده با توجه به تفاوت هایشان در محیط های صنعتی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که ترانسمیتر دما کاربرد بیشتری دارد و شرایط بهتری را فراهم می کند، معمولا در صنایع بزرگ و پیچیده استفاده می شود.

قیمت سنج و فرستنده دما

این دو دستگاه از نظر قیمت نیز با هم تفاوت دارند و از آنجایی که فرستنده تخصصی است قطعا قیمت آن با کنتور مقایسه می شود و برای تهیه آن هزینه بیشتری پرداخت می شود. البته توجه داشته باشید که قیمت این دو دستگاه تحت تاثیر عوامل دیگری نیز قرار می گیرد که در بررسی هزینه باید در نظر گرفته شود.

هزینه های ثانویه

اگرچه فرستنده های دما گرانتر از سنسورهای دما هستند، اما استفاده از فرستنده ها هزینه ثانویه را کاهش می دهد زیرا نیازی به استفاده از کابل های گران قیمت نیست.

رابطه بین دماسنج و فرستنده دما چیست؟

اگرچه دماسنج ها و ترانسمیترهای دما دو ابزار مجزا هستند و اهداف مختلفی را انجام می دهند، اما در بسیاری از صنایع این دو ابزار با هم استفاده می شوند و مکمل یکدیگر در نظر گرفته می شوند. ارتباط این دو دستگاه بدین صورت است که سنسور دما دمای سیستم را اندازه گیری می کند و سپس دمای دریافتی از طریق آن از طریق فرستنده به سیگنال خاصی تبدیل می شود و این سیگنال به اتاق کنترل ارسال می شود تا مدیر و اپراتور دستگاه می تواند دمای سیستم را برنامه ریزی، اندازه گیری و کنترل کند. بنابراین توصیه می شود برای صنایع بزرگ و پیچیده، این دو ابزار با هم و به عنوان ابزار مکمل مورد استفاده قرار گیرند.

مقاله نهایی

می توانید فرستنده دما و دما را با ابزار اندازه گیری آنلاین آریا در فروشگاه آدرس شرکتی به روش های مختلف تهیه کنید و در شرکت های کوچک یا بزرگ مورد نظر خود از آن استفاده کنید. گروه صنعتی ابزار اندازه گیری آریا یکی از معتبرترین شرکت ها با سابقه طولانی در ارائه طیف وسیعی از ابزارآلات صنعتی به شما اعضای عزیز می باشد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره تماس های موجود در وب سایت با ما تماس بگیرید.

ادامه مطلب: https://www.tejaratefarda.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%88%D8%A8-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%DB%8C-65/44680-%DA%AF%DB%8C%D8%AC-%D8%AF%D9%85%D8%A7-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%85%DB%8C%D8%AA%D8%B1-%D8%AF%D9%85%D8%A7