هرچه اینترنت گستردهتر میشود افراد و شرکتها از سیستمهای ذخیرهسازی محلی فاصله گرفته و به سرورهای قدرتمند آنلاین روی میآوردند.
به هرچیزی که در طول روز در فضای مجازی مشاهده میکنید، دقت کنید. در زمانهای قدیم فایلهای مربوط به تصاویر و فیلمها را در دستگاههای خود ذخیره میکردیم، اما این روزها تمامی آن اطلاعات قدیمی را به صورت آنلاین مشاهده و استفاده میکنیم.
از مزایای استفاده از فضای ابری به آن میشود اشاره کرد که در هر زمان و مکان با استفاده از هر دستگاهی به اطلاعات خود دسترسی دارید. همچنین نگرانی شما بابت محدودیت حافظهی ذخیره سازی از بین میرود.
حال به بررسی برترین فضاهای ابری رایگان میپردازیم.
· دراپباکس (dropbox): این سرویس از قدیمیترین فضای ذخیرهسازی ابری ارائه شده است. شما در این سرویس در ابتدا 2گیگا بایت فضای رایگان در اختیار دارید، که با معرفی به دوستانتان، فضای ابری متعلق به خود را تا 16گیگا بایت میتوانید افزایش دهید. اگر حسابهای تجاری دراپباکس که از 12.50 دلار به ازای هرماه شروع میشوند، استفاده کنید از مزایای دیگری مانند بازیابی فایل یا نسخهبندی میتوانید بهرهمند شوید.
· گوگل درایو (google drive): اگه از طرفداران متعهد گوگل هستید استفاده از گوگل درایو به عنوان یک فضای ذخیرهسازی ابری بهترین گزینه برای شما خواهد بود. از مزایای بسیار مهم گوگل درایو آن است که به طور پیشفرض برای سیستم عامل اندروید ساخته شده است. البته کاربران پلتفرمهای دیگر نیز به علت فضای ذخیرهسازی زیادی که گوگل در اختیار دارد، به این سرویس روی میآورند. از نکات مهم این سرویس میتوان به آن اشاره کرد که با استفاده از گوگل فوتوز میتوانید عکسهای خود را با رزولوشن بالا ذخیره کنید. گوگل بارها اعلام کرده است که فایلهای مربوط به افراد را در اختیار هیچکس مگر به دستتور قضایی، در اختیار کسی قرار نمیدهد. همچنین شما با استفاده از رمزگذاری دو مرحلهای میتوانید از امنیت بیشتر اطلاعات خود اطمینان حاصل فرمایید. از معایب گوگل درایو آن است که رابط کاربری آسانی ندارد البته که اگر از ویندوز یا مک استفاده میکنید میتوانید اپلیکیشن دسکتاپ این سرویس را دانلود و نصب نمایید.
· مگا (mega): اصولا افراد مگا را بخاطر امنیت بالای آن به یاد میآورند. این سرویس ادعا دارد هنگامی که شما اطلاعات خود را ارسال میکنید، رمزگذاری میشوند. این شرکت منابع کد کلاینت خود را پس از مدتی منتشر نمود و کارشناسان صحت این ادعا را تایید کردند.
· وان درایو (oneDrive): این سرویس در فایل اکسپلورر ویندو 10 درونی سازی شده یعنی دیگر نیازی به دانلود جداگانه این برنامه نیست. شما با در دست داشتن ویندوز 10 میتوانید از این سرویس بهرهمند شوید. این موضوع دسترسی به این سرویس را برای کاربران ویندوز بسیار ساده کرده است.
· آی کلاد (icloud): برای آنکه بخواهید از محتویات سیستم عامل ios خود نسخهی پشتیبان تهیه کنید، به فضای بیشتر از 5 گیگا بایت احتیاج دارید که این سرویس به نسبت دیگر رقبای خود، قیمت مناسبتری دارد.
· باکس (box): در وبسایت باکس پس از کلیک بر روی گزینهی ثبت نام، به صفحهی خرید پکیجهای پولی هدایت میشوید اما این سرویس گزینههای رایگانی هم دارد که به شما 10 گیگ فضای خالی ارائه میدهد.
· معرفی فضای ابری، نسل جدید ذخیره سازی اطلاعات
· نکست کلود (nextcloud): این سرویس، فضای ذخیرهسازی آنلاین نیست اما میتوانید از نرمافزار رایگانی که در اختیار شما قرار میدهد استفاده کنید.
· آیدرایو (iDrive): شما با این سرویس با استفاده از رابط کاربری تحت وبی که در اختیار شما قرار داده میشود میتوانید فایلهایی که ذخیرهسازی کردهاید را از طریق، ایمیل، فیسبوک و توییتر خود به اشتراک بگذارید. از مزایای این فضا آن است که اگر فایلی را از سیست خود حذف کنید هم از فضای آیدرایو حذف نمیشود.