مجله پربازدیدها


جوش اینورتر چیست؟ این دستگاه یک دستگاه نسل جدید است و با وجود سبکی و کیفیت بالا در بسیاری از فعالیت ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت. منبع تغذیه این دستگاه توان خروجی بالایی را برای جوشکاری فراهم می کند. این دستگاه در مقایسه با مدل های قدیمی که می شناسیم مزایای زیادی دارد. در اینورترهای جوشکاری، فناوری سیلیکون جایگزین یکسو کننده‌های سنگین مس/آلومینیوم دستگاه‌های جوشکاری سنتی شده است. در این مقاله به مزایای جوش اینورتر می پردازیم.

زمانی که اینورتر جوشکاری برای اولین بار معرفی شد، مانند هر فناوری جدید، مشکلاتی داشت که نمی توان نادیده گرفت. با این حال، فناوری اینورتر به طور مداوم در طول زمان بهبود یافته است و امروزه به یک فناوری قابل اعتماد و کم هزینه تبدیل شده است که مزایای بسیاری دارد. در ادامه این مقاله به بررسی مزایای اینورتر جوشکاری می پردازیم.

مزایای جوش اینورتر

مزیت اصلی اینورتر اینوت جوشکاری کوچک و سبک بودن آن است که اینورتر را به وسیله ای قابل حمل تبدیل می کند که می توان آن را مانند یک کیف دستی در همه جا حمل کرد. در جوشکاری اینورتر از مبدل‌های بسیار کوچک‌تری نسبت به دستگاه‌های جوشکاری قدیمی‌تر استفاده می‌شود که باعث می‌شود سبک‌تر، فشرده‌تر و در نهایت قابل حمل‌تر شوند. این تفاوت امکان استفاده از اینورترها را در مناطق باریکی که دستگاه های جوش سنتی همیشه با مشکل مواجه هستند، ممکن می سازد.


علاوه بر این، جوش اینورتر به انرژی کمتری نیاز دارد و می توان از آن با برق خانگی استفاده کرد. برق مورد نیاز کمتر به شما این امکان را می دهد که اینورتر جوشکاری را به یک پریز برق معمولی متصل کرده و شروع به کار کنید. در این مدل بر خلاف دستگاه های جوش سنتی نیازی به جریان سه فاز و صنعتی نیست و این یکی دیگر از مزایای جوش اینورتر است.

از آنجایی که اینورتر جوشکاری دارای جریان خروجی منظم است، به کاربر اجازه می دهد تا جریان خروجی را تنظیم کند و کاربر می تواند جریان خروجی را با توجه به قطعه کار و نوع جوش تنظیم کند. به عنوان مثال گاهی اوقات در دستگاه های جوشکاری MIG تنظیم درجه دو توان کافی را تامین نمی کند و درجه سوم بسیار زیاد است. در چنین مکانهایی ارزش اینورتر جوشکاری تعیین می شود.

در واقع نمی توان گفت که اینورترهای جوشکاری کامل ترین ابزار جوشکاری هستند و بهترین انتخاب برای هر نوع عملیات جوشکاری هستند. در واقع اینورتر جوشکاری به لطف تجهیزات الکترونیکی پیشرفته خود می تواند با ولتاژ کمتری کار کند. این گفته تا حدی درست است که اینورترهای جوشکاری ضعیفتر از ترانسفورماتورهای جوشکاری هستند، بنابراین آسیب پذیرتر بوده و عمر کوتاه تری دارند.

از طرفی دستگاه های جوش سنتی ساختار ساده تری دارند و در عملیات جوشکاری مداوم و طولانی از اطمینان بیشتری برخوردارند. می‌توان گفت دستگاه‌های جوش سنتی در درازمدت سرمایه‌گذاری ارزان‌تری هستند، مشروط بر اینکه وزن، اندازه و ظاهر مهم نباشد. البته انتخاب نوع و مدل ابزار جوشکاری نیز به نوع کار و فرآیندهای رایج جوشکاری شما بستگی دارد.

با توجه به مزایای جوش اینورتر؛ اگر به دنبال راحتی و امکاناتی مانند قابل حمل بودن و قابلیت کار با برق خانگی هستید و از نظر مالی به آن نگاه نمی کنید، اینورتر جوشکاری بهترین انتخاب شما خواهد بود. اینورترهای جوشکاری ممکن است بهترین انتخاب برای همه انواع عملیات جوشکاری نباشند، اما مطمئناً پیشرفت قابل توجهی در جوشکاری و صنایع وابسته هستند.

امروزه فناوری IGBT به عنوان پیشرفته ترین فناوری در ساخت اینورتر جوشکاری به حساب می آید و اکثر سازندگان ابزار برقی و برندهای معروف دنیا اینورترهای خود را به آن مجهز کرده اند. استفاده از فناوری IGBT از دیگر مزایای اینورتر جوشکاری است که در ادامه به معرفی این فناوری می پردازیم.

فناوری IGBT چیست؟

فناوری IGBT که مخفف Insulated Gate Bipolar Transistor است، مسئول افزایش فرکانس است. در واقع این فناوری نوعی ترانزیستور دوقطبی گیت ایزوله است که عملکرد ولتاژ و جریان و سرعت سوئیچینگ بالایی دارد. IGBT در تولید بسیاری از لوازم و ابزار مانند یخچال، قطار، ماشین برقی، دستگاه جوش و ... استفاده می شود و به همین دلیل امروزه توجه سازندگان انواع اینورترهای جوشکاری را به خود جلب کرده است.

فرآیند جوشکاری اینورتر

عملکرد این دستگاه دریافت برق شهری تک فاز یا سه فاز و تبدیل آن به جریان مستقیم (جریان مستقیم) می باشد. سپس این جریان وارد بخش اینورتر شده و دوباره به جریان متناوب فرکانس بالا تبدیل می شود. در نهایت این جریان پس از عبور از مبدل هسته تغییر می کند و دوباره تبدیل به جریان مستقیم می شود. سپس با حفظ همان فرکانس بالا، حذف پالس های بد ولتاژ و جریان ناخواسته و تبدیل آن به جریان بیشتر برای جوشکاری، جریان تولید می شود.

در قسمت فوق به بررسی مزایای اینورتر جوشکاری پرداخته ایم. اینورترهای جوشکاری در سایت رونیکس انواع مختلفی دارند که در زیر می توانید تعدادی از آنها را مشاهده کنید و در صورت تمایل بر روی یکی از محصولات کلیک کنید تا به صفحه مربوط به آن ابزار بروید.

لوازم جانبی دستگاه جوش اینورتر

دستگاه های جوش اینورتر فنی مهندسی ثامن معمولاً با نگهدارنده الکترود و یک کابل اتصال عرضه می شوند. صاحب الکترود وظیفه دارد الکترودها را به اعداد مختلف نگه دارد و کابل او وظیفه انتقال قوطی به پین ??و در نهایت الکترود را بر عهده دارد. بنابراین برای بهبود کیفیت جوشکاری لازم است ولتاژ خروجی اینورتر جوشکاری که به عهده کابل اتصال است و ارتباط مستقیمی با کیفیت آن دارد به طور کامل تنظیم شود. در صورت عدم کیفیت کابل دستگاه امکان سوختن وجود دارد.

نکات ایمنی برای استفاده از دستگاه های جوش اینورتر

جوشکاری قوس الکتریکی در واقع یک مدار الکتریکی با جریان بالا است که در صورت دست زدن به این مدار و قرار گرفتن در وسط آن باعث برق گرفتگی شدید و حتی مرگ می شود. بنابراین توصیه می شود به این نکته توجه کنید و به هیچ وجه به مدار دست نزنید و از دستکش های محافظ مناسب استفاده کنید.