سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مجله پربازدیدها


وقتی می گوییم باید کیفیت زندگی خود را ارتقا دهیم، به این معناست که باید سالم غذا بخوریم، ورزش کنیم و تا حد امکان از استرس دوری کنیم. برای داشتن یک رژیم غذایی سالم که حاوی تمام جنبه های مهم بدن باشد، باید در طول روز به اندازه کافی از هر گروه غذایی بخوریم. یکی از این عناصر مهم اسیدهای آمینه هستند. باید بدانید که در برخی موارد بدن به این عناصر بیشتر نیاز دارد. امروزه انواع مکمل ها بدون تجویز پزشک در داروخانه ها در دسترس عموم قرار می گیرد. مکمل گلوتامین که یک مکمل اسید آمینه است یکی از محبوب ترین مکمل ها در بین مردم به ویژه ورزشکاران است. در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، همه چیز در مورد این مکمل و همچنین عوارض مصرف مکمل های گلوتامین را بررسی کردیم. تا انتها برای خرید مکمل بدنسازی با ما همراه باشید.

اثرات مکمل اسید آمینه بر بدن

آخرین باری که بعد از یک تمرین سخت خسته به رختخواب رفتید و سرحال از خواب بیدار شدید و از گلوتامین سپاسگزار بودید، چه زمانی بود؟ یا زمانی که دچار سرماخوردگی شدید، یا مقدار زیادی غذا را هضم کردید، آیا می دانستید که گلوتامین در بدن شما کار می کند؟ در واقع، گلوتامین فراوان ترین اسید آمینه در بدن است و همچنین یک آمینو اسید برجسته در مغز است. شاید تا به حال اهمیت آمینو اسیدها را در بدن خود ندانید، اما باید بدانید که در غیاب آمینو اسیدها عملاً عملکرد پروتئینی بدن شما مختل می شود.

خوب است بدانید که تمام عناصر موجود به یک شکل برای ارگانیسم مهم هستند و عملکرد یکی به دیگری بستگی دارد. اسیدهای آمینه به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: ضروری (یعنی بدن نمی تواند آنها را تولید کند و باید آنها را از طریق رژیم غذایی به دست آورد) و غیر ضروری (یعنی بدن توانایی ساخت آنها را از مواد دیگر دارد).

به طور کلی اسید آمینه گلوتامین را خنثی می دانند، اما باید بدانید که در برخی از موارد بیماری و ورزش شدید، نیاز به دریافت آن از غذا بیشتر می شود. البته می توانید با مصرف مکمل های گلوتامین نیز از آن اطمینان حاصل کنید. اکنون ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که مصرف مکمل های گلوتامین در مقابل مصرف مواد طبیعی چه تاثیری دارد؟ خوب است بدانید که اگر شما از آن دسته افرادی هستید که در طول روز پروتئین حیوانی زیادی مصرف می کنید، مطمئن باشید که تمام آمینو اسیدهای مورد نیاز بدنتان را دریافت می کنید، بدن شما همه آنها را به این ترتیب می سازد. گلوتامین مورد نیاز است.

گلوتامین چیست؟

گلوتامین فراوان ترین اسید آمینه در بدن است. در واقع آمینو اسیدها بلوک های سازنده پروتئین هستند. گلوتامین در ماهیچه ها تولید می شود و از طریق خون به اندام هایی که به آن نیاز دارند توزیع می شود. بیشترین درصد تولید گلوتامین در ماهیچه ها اتفاق می افتد. اما تا حدودی از طریق مغز و ریه ها نیز دفع می شود. زیرا این اسید به راحتی در سد خونی مغزی نفوذ می کند. به عنوان سوخت مغز شناخته شد.

مصرف اصلی پودر گلوتامین یونیورسال نوتریشن توسط سلول های معده انجام می شود. گلوتامین در بین اسیدهای آمینه منحصر به فرد است زیرا در هر مولکول به جای یک اتم نیتروژن دو اتم وجود دارد. خواص گلوتامین در حذف آمونیاک از ماهیچه ها به ویژه عضلات مغز مفید است. علاوه بر این، اسیدهای آمینه می توانند نیتروژن را به جای دیگری حمل کنند.


خوب است بدانید که گلوتامین را می توان از طریق مکمل ها یا غذا به بدن رساند. از آنجایی که مکمل های شما ممکن است عوارض جانبی داشته باشند، می توانید از مواد زیر برای جلوگیری از عوارض جانبی مکمل های گلوتامین استفاده کنید. روغن، گوشت گاو، بوقلمون، شیر، تخم مرغ، لوبیا، تخم مرغ، غذاهای دریایی، لوبیا، تربچه، اسفناج و جعفری به طور طبیعی سرشار از گلوتامین هستند. می توانید مکمل های گلوتامین را از داروخانه تهیه کنید. قیمت گلوتامین مناسب است و به برند آن بستگی دارد.

از مکمل های گلوتامین استفاده کرد

همانطور که می دانید این اسید آمینه یکی از مهم ترین مواد در بافت های بدن است. علاوه بر عوارض جانبی مصرف مکمل های گلوتامین، خوب است بدانید که گلوتامین در بسیاری از عملکردهای مهم بدن نقش دارد. در اینجا به برخی از این مزایا و کاربردها اشاره کرده ایم.

مکمل های گلوتامین اغلب برای افراد مبتلا به تب تجویز می شود. زیرا این اسید آمینه خطر ابتلا به بیماری های جدی و مرگ را در افرادی که بیش از حد گرم شده اند کاهش می دهد.

گلوتامین همچنین ممکن است خطر عفونت های بیمارستانی را در افراد بدحال کاهش دهد. البته پزشکان برای جلوگیری از عوارض جانبی مکمل گلوتامین باید مواردی را در نظر بگیرند.

گلوتامین یک ماده مغذی ضروری برای حفظ پوشش روده سالم (موانعی که غذای شما را در دستگاه گوارش و خارج از جریان خون نگه می دارد) است. گلوتامین نقش بسیار مهمی در حفظ عملکرد روده و تعادل پروتئین در بیماران جراحی شکم دارد که باید به موقع غذا بخورند (لوله تغذیه). گلوتامین نقش ویژه ای در سلامت روده ایفا می کند.

گلوتامین به بهبود حساسیت به انسولین کمک می کند. وقتی سطح قند خون پایین باشد، گلوتامین به راحتی به گلوکز تبدیل می شود.

مصرف این مکمل باعث تسریع ریکاوری عضلات پس از ورزش می شود و با ترشح کورتیزول که باعث تحلیل عضلانی می شود مقابله می کند. البته برای جلوگیری از عوارض مصرف مکمل گلوتامین نکاتی را باید رعایت کرد.

گلوتامین باعث افزایش سطح هورمون رشد در بدن می شود.

مکمل گلوتامین در بدنسازی استفاده می شود

یکی از شرایطی که ممکن است به گلوتامین بیشتری از رژیم غذایی خود نیاز داشته باشید، ورزش شدید است. ورزش هوازی طولانی مدت (بیش از یک ساعت در یک زمان) با افزایش هورمون استرس کورتیزول، سطح گلوتامین را در بدن کاهش می دهد. این نوع ورزش عملکرد سیستم ایمنی را اندکی کاهش می دهد و بهبود عملکرد سیستم ایمنی یکی از کاربردهای اصلی گلوتامین در بدن است. بنابراین، منطقی است که پیشنهاد کنیم مکمل گلوتامین ممکن است برای ورزشکاران استقامتی مفید باشد.

به طور کلی استفاده از مکمل های گلوتامین در بدنسازی باعث افزایش توده عضلانی، افزایش متابولیسم با کاهش چربی بدن، کاهش وزن و افزایش استقامت و قدرت بدنی در ورزشکاران می شود. اما باید مراقب باشید تا از عوارض جانبی مصرف گلوتامین جلوگیری کنید، دوز آن را می‌توان توسط مربی آموزش دیده یا متخصص پزشکی تعیین کرد. زیرا هر فردی با توجه به نوع بدن خود و نیاز بدن با توجه به رژیم غذایی خاص به مقدار مناسب مکمل نیاز دارد. بهترین زمان مصرف این مکمل برای جلوگیری از عوارض جانبی گلوتامین حدود نیم ساعت تا بیش از یک ساعت پس از ورزش است. به این ترتیب به بهبود و بازسازی ماهیچه ها کمک می کنید.

عوارض جانبی مکمل گلوتامین

مکمل‌های گلوتامین که در دسته مکمل‌های غذایی قرار می‌گیرند، معمولاً همراه با سایر داروها برای درمان یا بهبود شرایط انسانی استفاده می‌شوند. هر دارو یا مکملی می تواند مزایای قابل توجهی داشته باشد، اما عوارض جانبی ناخواسته ای نیز به همراه داشته باشد. اولاً، اگر به اندازه کافی از این اسید آمینه در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نیازی به مصرف مکمل گلوتامین نخواهید داشت و مقدار بیش از حد این مکمل می تواند در کبد و کلیه ها تجمع کند و مشکلات جدی ایجاد کند.

اگر بخواهیم در مورد عوارض مصرف مکمل های گلوتامین صحبت کنیم، می توان گفت که این عوارض عبارتند از:

واکنش های آلرژیک مانند کهیر

مشکل Don-niffs

تورم چشم ها، لب ها، زبان یا گلو

درد قفسه سینه

علائم عفونت مانند تب، لرز، گلودرد، علائم آنفولانزا

زخم های دهان، ضعف غیر طبیعی، تهوع، استفراغ، درد معده، گاز، سردرد، سرگیجه، احساس خستگی و تورم دست ها و پاها نیز می تواند از دیگر عوارض مصرف گلوتامین باشد. همچنین گلوتامین خطر تشنج را در افراد مبتلا به تشنج افزایش می دهد.

یکی از راه های جلوگیری از عوارض جانبی مکمل گلوتامین این است که هرگز گلوتامین را به نوشیدنی های گرم اضافه نکنید، زیرا گرما باعث از بین رفتن گلوتامین می شود. از مصرف این مکمل در دوران بارداری و شیردهی بدون مشورت پزشک خودداری کنید.

مصرف همزمان لاکتولوز و گلوتامین توصیه نمی شود، زیرا لاکتولوز باعث کاهش آمونیاک در بدن می شود، گلوتامین به آمونیاک تبدیل می شود و ترکیب آنها باعث کاهش اثر لاکتولوز می شود. البته یادم هست که عوارض گلوتامین در مواردی ممکن است رخ دهد اما برای اطمینان توصیه می شود با پزشک مشورت کنید.